dima
  • de kroeven, roosendaal

    Niels van Ham bij DAT  i.s.m. T. van Esch en J. van Boven.

    De appartementengebouwen, maken deel uit van een grote herstructurering in de Kroeven. Woningbouwvereniging Aramis AlleeWonen wilde de vervallen jaren 60/70 wijk weer leefbaar en duurzaam maken. In nauwe samenwerking met de bewoners, middels workshops en excursies, is besloten om de renovatie en nieuwbouw volgens het passief bouwen principe uit te voeren.

    De  appartementen zijn zeer energiezuinig uitgevoerd, met een 40 cm HSB isolatiepakket gevuld met cellulose , een warmte-koudeopslaginstallatie, warmteterugwinning, 3-laags glas en een volledige kierdichting. De galerijen zijn los van het gebouw gedetailleerd (tbv koude brug onderbreking), met een vrijstaande constructie. De gevels zijn afgewerkt met hout en de geperforeerde aluminium vouwpanelen en brede galerijen zorgen voor de zonwering. In het gehele gebouw is LED verlichting toegepast.

    Het resultaat: ruim 80% energiebesparing en een aangenaam binnenklimaat.