dima
 • droomhuis waterrijk, eindhoven

  Het droomhuis waterrijk is een riante villa met grote leefruimten, drie ruime slaapkamers met een ruime badkamer op de verdieping en een werkkamer op de begane grond. De werkkamer kan ook ingericht worden als slaapkamer met eigen badkamer zodat de woning levensloopbestendig is.

  De woning is in de noordwest hoek van het perceel gepositioneerd. De indeling van de woning is volledig op de zon georiënteerd. Alle woon- en leefruimte van de woning volgen de beweging van de zon, zodat je ieder moment van de dag kunt genieten van het licht en de warmte van de zon. Met dit (‘passiefhuis’-) principe bespaar je ook op je energierekening. In de zomer zorgen de lamellen voor de zonwering, wat voor koeling zorgt.

  Het huis is ontwikkeld rond een centraal element “de schoorsteen”. Deze loopt dwars door de woning van voor naar achter. De schoorsteen verbindt:

  • De haard is van oudsher een plek waarbij mensen elkaar opzoeken en zich aan ‘warmen’,
  • Hij structureert de woning zowel binnen als buiten; door de ligging in de woning creëert hij ruimtes,
  • Door de open structuur van de ‘schoorsteen’ middels vides en sparingen krijgt de woning van binnen een grote mate van ruimtelijkheid,
  • Verbinden ook doordat al het verticale verkeer van mensen, lucht, warmte en licht door of langs de schoorsteen plaats heeft,
  • En in letterlijke zin verbindt het de twee volumes links en rechts van hem.

  Een strak ‘eenvoudig’ huis van buiten met een verrassende ruimtelijkheid binnenin. Men kan met recht spreken van ‘Eigen haard is goud waard!’.