dima
  • P//////AKT gevel, amsterdam

    Eerste ronde Jonge Architecten Prijs 2014.

    P//////AKT wil de gevel van haar pand aan het zeeburgerpad te Amsterdam een nieuw karakter geven, waarmee de zichtbaarheid en herkenbaarheid wordt vergroot. Het huidige beeld is erg rommelig en hoewel dat getypeerd wordt als een kwaliteit van de locatie vinden wij het niet positief bijdragen aan de uitstraling van het pand en daarmee de uitstraling van P//////AKT. Door de verschillende gebouwdelen te verenigen in een krachtig gebaar krijgt het geheel meer zeggingskracht. Wij stellen voor om een gevel van houten lamellen te plaatsen die beide gebouwen tot een groot geheel smeed. De lamellen staan onder een hoek van 60 graden zoals de schuine strepen uit het logo.

    De lamellen zijn gemaakt van gebruikte steigerplanken om aan te sluiten bij het rauwe karakter van het havengebied. In de het scherm bevinden zich verschillende gaten die uitdrukking geven aan de verschillende functies in het gebouw. Kleine sparingen markeren de toegangen tot de overige functies en een grote horizontale sleuf biedt de woningen een vrije blik op de buitenwereld. De nieuwe entree tot de expositieruimte wordt gemarkeerd door een grote luifel. Hieronder is ruimte voor de toegang van publiek, grotere kunstwerken en advertenties voor de exposities die in P//////AKT getoond worden.