dima
  • asselsestraat, apeldoorn

    Niels van Ham bij DAT  i.s.m. T. van Esch en GJ Dirkx.

    De opgave bestond uit het maken van de hoek tussen de Henri Dunantlaan met de Asselsestraat. Op deze hoek ontmoet de hoogbouw de kleine korrel respectievelijk de jaren zeventig en de Apeldoornse huisjes. De nieuwbouw, die uit 11 woningen, winkels en 28 appartementen bestaat, is als één sculptuur vormgegeven en vormt als zodanig de overgang tussen de twee verschillende soorten van architectuur. Het geheel is verder ingebed in een parkachtige omgeving, de auto’s parkeren daarom ook op het binnenterrein.

    De hoogbouw is opgebouwd uit een deel over 8 lagen en een deel over 6 lagen waardoor de toren enerzijds gelijdelijk de overgang maakt naar het lagere gedeelte en anderzijds ranker overkomt. De vier appartementen op één laag zijn zo geschakeld dat ze allemaal goed georiënteerd zijn op de zon.